Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır’da Türkiye’nin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü

Mısır’da Türkiye’nin, Hamas’ın, Darbe Karşıtı koalisyonun ve 6 Nisan Hareketi’nin yargılandığı davanın ilk duruşması Salı günü düzenlendi. Davacı olan darbe yönetimi yanlısı Mısırlı avukat duruşmada 6 Nisan Hareketi’nin yabancı ülkelerin istihbarat servisleriyle işbirliği içinde olduğuna dair delillerin bulunduğunu öne sürdü.



Mısır’ın Ä°skenderiye ÅŸehrinde yer alana bir mahkemede Salı günü yapılan duruÅŸmada Türkiye, Hamas, Darbe Karşıtı Koalisyon ve 6 Nisan Hareketi’nin yargılanmasına baÅŸlanıldı.

Söz konusu davalarda; Türkiye’nin, Hamas’ın, Darbe Karşıtı koalisyonun ve 6 Nisan Hareketi’nin ‘terörist eylemlerden’ dolayı suçlu olduÄŸu ve Mısır’da ‘terörizmi’ desteklediÄŸi iddiaları karara baÄŸlanacak.

Mısırlı darbe yönetimi yanlısı avukat Tarık Mahmud tarafından açılan davalarda Türkiye ‘terörizmi desteklemekten’ dolayı yargılanıyor. Türkiye’nin Mısır’da faaliyet gösteren ‘terörist gruplara’ silah yardımında bulunduÄŸu iddia ediliyor. Davada Türkiye’nin Mısır Devleti’ni istikrarsızlaÅŸtırmak için bir üs olarak kullanıldığı öne sürülüyor.

Mısır’daki baÅŸka pek çok yetkili gibi Av. Tarık Mahmud da Türkiye’yi “Terörist Müslüman KardeÅŸler Örgütü liderleri için bir cennet” olarak niteliyor.

“6 Nisan Hareketi Müslüman KardeÅŸler’in oyuncağı”

Mahmud aynı zamanda Mısır’da faaliyet gösteren 6 Nisan Hareketi’nin ‘terörist eylemlere karıştığını’ ve yabancı ülkelerden finansal yardım aldığını gösteren belgeler olduÄŸunu öne sürerken, 6 Nisan Hareketi’nin Müslüman KardeÅŸler tarafından Mısır’da yönetimin devrilmesi için ÅŸiddet eylemlerinin gerçekleÅŸtirilmesinde bir oyuncak gibi kullanıldığını iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.